lördag 9 november 2013

Utlämnad

Dottern kom hem med skolans månadsbrev för November. Brevet inleds med "Tyvärr skulle vi haft informerat er föräldrar innan vi pratade med barnen om Esmeraldas pappa som bytt kön."

Jag vill förtydliga med följande:

Föräldrar har ingen rätt att få veta något alls om andra föräldrar och föräldrar är inte heller skyldiga att informera andra föräldrar om privatsaker.

Den enda information jag godkänt var ämnad för barnen och med avsikten att de skulle sluta tjata om att "Esmeraldas mamma är död."

Det går inte att "byta" kön. Det heter könskorrigering.

7 kommentarer:

  1. Läste precis ditt inlägg på Facebook om det här och tycker det är ett helskumt förfarande. Kränkande rent ut sagt. Hur öppen och trygg man är med sig själv så är det ändå upp till Dig att berätta för den Du vill berätta för. När Du vill berätta!
    Stå på dig!
    Joanna
    Ps, skickade också ett mess till dig på Facebook :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Joanna.
      Jag har fått massor med respons. Även i forum för transpersoner. Alla verkar helt överens om att så här gör man inte. Det känns fint med stöd. Jag känner mig obekväm och jag tycker det blev fel att göra så. Jag vill inte att min könsidentitet ska vara en notis i skolans nyhetsblad.

      Radera
  2. Ofattbart! Oprofessionellt! Opedagogiskt!
    Ett grovt övergrepp på både dig och Esmeralda! Hur tänker de?

    SvaraRadera
  3. Hej Love! Helt sjukt och otroligt upprörande. Du som varit så öppen, modig och generös mot dem förtjänar absolut inte detta oprofessionella och sviniga bemötande. Kan och orkar du ta detta vidare till rektor eller andra instanser? Kram

    SvaraRadera
  4. Men shit va vidrigt! WHAT?!
    Vilken kränkning, inte för att du är trans utan för som du skriver från första början, tystnadsplikten?? Integriteten??
    Lycka till! Orkar du så ta det vidare!

    SvaraRadera
  5. Jäkla vilken kränkning!
    Aldrig i helsicke har skolan rätt att informera om sådana saker - varför inte ge alla som är olika på något sätt en speciell symbol, Klippans kommun i ett nötskal.


    [Visserligen par månader gammalt inlägg, men finner din blogg intressant, så därav snokar jag runt lite! ;)]

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev påmind om detta av en annan förälder bara för ett par dagar sedan. Ny bekantskap för mig men han hade uppenbarligen inte glömt detta otroliga klavertramp. Tack för att du läser!

      Radera