fredag 28 februari 2014

Ska det vara så svårt att förstå?

Jag har en IQ på 138 och jag är en hejare på att sy och jag är himla bra på en massa saker. Men jag har inget lokalsinne och alla mina sinnen "saknar filter" så jag blir helt enkelt överlastad av för mycket sinnesintryck. Därför har jag haft Färdtjänst i 17 år.

Tack vare Färdtjänsten kan jag ha energi kvar att göra det jag tänkt göra när jag kommit fram dit jag ska. Med buss och tåg kom jag sällan ens fram. Till slut kom jag inte ens fram till bussen. Nej jag gick helt enkelt inte ens till bussen. Jag tänkte till slut inte ens tanken att jag skulle åka någonstans.

Nu har Klippans kommun bestämt sig för att försöka rädda sin kraschade budget genom att dra in på all omsorg om de svagaste i samhället. Och just när det kommer till att förflytta sig kan man nog säga att jag tillhör de svagaste. Jag brukar säga att jag behöver ha en rullstol i hjärnan, den kan inte gå av sig själv riktigt. Åtminstone inte på vissa områden.

Så från och med 1 april ska jag enligt kommunen hux flux kunna åka buss och tåg. Jag brukar säga att jag tror på mirakel. Men jag är samtidigt realist. Jag kommer inte kunna åka tåg eller buss. Jag har faktiskt försökt i 30 år och det slutade med total isolering.

Färdtjänsten öppnade dörrar för mig. Utan Färdtjänst upphör mitt liv. Jag kommer att försättas i husarrest. Inte nog med det. Detta drabbar mitt barn också.

1 kommentar:

  1. "Nobelpriset i Medicin 2014 utdelas till Klippans kommun - ansvariga tjänstehen och folkvalda har med knappa resurser funnit en mirakulös metod att bota funktionsnedsättningar."

    Kämpa på!

    SvaraRadera