måndag 30 december 2013

Årets näst sista dag

I spisen brinner en nytänd brasa och jag njuter av morgonkaffet.

Vaknade vid fem. Gick på toaletten och upptäckte att jag blöder, mycket. Snart 14 månader på Testosteron och jag blöder. Måste ha varit det långa uppehållet. Ändå säger de flesta, även läkarna, att inget händer förrän efter flera månaders uppehåll. Kan det vara för att jag gått från testogel till injektioner? Dumma eländiga kropp, nu är vi verkligen inte vänner.

Jag hade en härlig dag i går. Var ute mycket. Städade kaninburen, räfsade löv. Även barnen var ute. Esmeralda kan vara svår att få ut men kompisen ville också vara ute så Esmeralda följde med. De hade kul tillsammans, i gyttjepölarna. Jag tror att de bakade och lagade mat.

Jag älskar verkligen att vara utomhus, så det där med att räfsa löv var bara en ursäkt för att vara just ute och för att jag ville ha kroppsarbete. Löven bryr jag mig inte om. Vi bor ju i skogen. Men det blev lite finare och det ligger massvis med nerblåsta grenar från träden efter två oväder. Jag ska fortsätta i dag. Vilken lång höst vi får och fin är den.

Ja som sagt, det här med att jag blöder bekymrar mig lite, men jag vet inte om det är så konstigt egentligen. Jag har för mig att jag läst att det kan bli så när man byter från gel till injektioner. Men jag fattar inte hur min kropp kommer åt att producera den sortens hormoner. Dessutom närmar jag mig 47 år så det där borde tagit slut av sig själv även utan Testosteron. Förra blödningen varade bara några dagar och det var väldigt lite. Hoppas det här går över snabbt.

Jag vet inte hur jag ska kunna köpa bindor för de jag inte hunnit kasta är slut nu. Jag har avskytt det ända sedan första gången. Brukade be mamma handla så länge jag bodde hemma. Trodde jag skulle dö varenda gång. Minns hur jag gick med en jättestor lapp och plockade varor för att det skulle se ut som jag handlade till någon annan. Synd jag inte har en tjejkompis i närheten som kunde handlat åt mig. Ännu hellre önskar jag att jag inte behöver köpa fler. Nä nu får jag tänka på något annat för det här blir för tungt. Män har inte mens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar